1.500,00 kr.

The Hel-MET

The Hel-Met er en test- og træningshjelm til undersøgelse af de proprioceptive sanser i nakken, test af synsproblemer (øjenkoordination) samt optræning af nakke og halsmuskler.

Hjelmen er monteret med en laserdiode til underøgelse og træning af proprioception. Der hører  to plancher med til sættet en med en skydeskive som bruges til test og træning og en med “timeglas” som bruges til træning

Der kan tilkøbes et vægtsæt som kan bruges dels til stimulation af proprioception men også til træning af nakke og halsmuskler.

laser og vægtsæt kan bruges i kombination og giver mulighed for funktionel træning af balance og proprioception i nakkeområdet

Beskrivelse

Historien tager sin start på et kursus med professor og  fysioterapeut Deborah Falla: Management of Cervical Spine Disorders i 2009. Kurset foregik i Medicinsk Træningsterapi-regi i Bjerringbro, hvor udvikleren af The Hel-MET fysioterapeut Denis Nyboe deltog. Han fortæller:

Deborah Falla har leveret et spændende forskningsarbejde på dette felt og har været med til at påvise nogle problematikker, som ellers har været svære at forstå. Samtidig har hun evnet at simplificere undersøgelserne, så såvel undersøgelse som behandling er lettere at udføre. Hvor hun ved undersøgelse af nakkens proprioceptorer brugte en laser monteret på en hårbøjle, oplevede jeg, at det var problematisk at få bøjlen til at sidde stabilt og korrekt på hovedet.

Dette måtte kunne laves på en mere præcis og professionel måde!

Min idé var at lave en hjelm, som kunne bruges til mere end blot at teste. I MTT har vi set forskellige forsøg på at træne nakke med bælte og andre bespændinger til at sætte på hovedet, men der har aldrig været noget, som har siddet rigtig godt, lige som det har været svært, at få modstanden tilpasset godt nok til de sarte patientgrupper.

Efter et halvt år var den første version færdig til afprøvning, og The Hel-MET har været afprøvet i Gudenådalens fysioterapi i Bjerringbro og Benefit i Skørping.

Herefter har udfordringen været at lave en hjelm, som er funktionel i brug, og som kan give en fagligt god optræning på udfordrende vis.

Der arbejdes stadig med nye muligheder for brugen af The Hel-MET som redskab til test og træning. Vi håber dermed at kunne tilgodese de mange forskellige test- og træningsproblematikker, som fysioterapeuten møder i sin dagligdag.